söndag, oktober 04, 2009

Min plan

Jag har kommit på en plan för hur jag ska nå mitt mål.

Först och främst känner jag att jag vill köra CK så länge jag bara orkar och mår bra. Varje kilo jag går ner med CK är bara så positivt och välkommet!

När jag känner att det får vara nog med CK, så kommer jag fixa dom sista kilona (hur många eller få de än må vara) själv, med rätt kost och motion.


För att jag ska orka köra med CK så länge som möjligt, så kommer jag unna mig en eller två bra måltider varannan eller var tredje vecka (har inte bestämt mig riktigt, men absolut inte oftare än varannan vecka). Äter jag något onyttigt, blir det alltså bara en måltid och äter jag bättre mat (kommer inte äta mkt kolhydrater) så får jag unna mig 2 måltider den helgen.

Då har jag detta att se fram emot, och det får iaf mig till att inte vilja äta någon annan dag. Sen när jag väl kommer fram till min "ätar-dag", ja då kanske det inte alls är säkert att jag vill ha. Vågen kanske varit jätteschysst och man tycker verkligen inte det är värt att äta. Så fine, då är det ju bara att köra vidare med CK.

Men tänker jag såhär, på detta sättet kommer jag "lura" mig själv till att köra på med sopporna i längre utsträckning än vad jag hade orkat utan att äta och bara köra ren kur.

Plus att jag inte vill få tillbaks samma tankesätt på mat, som jag hade sist när jag körde rent i typ 10-12 veckor och åt kanske två gånger. Då spelade min hjärna mig ett spratt och jag tyckte det var fel att äta mat, jag kände att jag faktiskt inte får äta, och jag kunde ha riktig ångest de få gångerna jag hade ätit. Övervägde nämligen starkt att gå och spy upp maten efter att jag ätit den. Så för att slippa detta, så tror jag detta är en plan som kommer funka mkt bättre för mig, och få mig att må bra.

Vad tror ni? Hur ser ni på detta? Har ni själva någon liknande plan?

För mig känns detta faktiskt helt ok, och det får mig att må lite bättre. Då går jag inte runt och får panik över att jag inte "får" äta på si och så många månader!

2 kommentarer:

sara sa...

mina planer handlar om att klara mig undan alla höstförkylningar jag brukar dra på mig, så
nu har jag bunkrat upp inför höstvindarna för att stå emot alla förkylningsvirus som simmar runt.
vad är dina bästa "hålla-dig-frisk-"-tips? titta gärna förbi hos mig och dela med dig!:)

Emma sa...

Bara att länka! Din filosofi låter väldigt lik min. Jag har ju som sagt kört 9 veckor och är väldigt less. Har inte belönat mig med nått inte ens unnat mig vanlig mat. Men till helgen blir det hotell å Ikea i sundsvall å middag på restaurang. Sen köra på oktober ut...å en vecka i november. Sen är det bra för min del oavsett vad vågen säger. Kämpa på!!